موانع پیشروی صنعت پوشاک در ایلام، بایدها و نبایدها
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام؛ در این نشست که با هدف تعامل بیشتر با پیشرانهای رشته خیاطی برگزار شد در ابتدا بر این نکته اشاره شد که 462 متقاضی در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کرده و توسط 14 پیشران هدایت شغلی میشوند. پیشران مشاغل خانگی از مرحله تامین مواد تا زمان اتصال به بازار و فروش محصول ایفای نقش نماید.
پیشرانهای رشته خیاطی عمده مشکل این حوزه را تکمیل نبودن چرخه و ضعف در بازار فروش عنوان کردند که با وجود آموزشهای حرفهای و استقرار تجهیزات خیاطی اما بازار فروشی برای ما وجود ندارد و عملا دوزندههای ایلام برای تهران و اصفهان کار میکنند. یکی از راهحلهای این مقوله تشکیل شرکت یا تعاونی و انسجام تمام حوزههای هنری مرتبط به خیاطی است تا مواد اولیه به قیمت مناسب خریداری و سفارش آماده شده نیز به مبلغ مناسبتر از تولید کننده خریداری شود.
در این نشست به دوخت مناسب خیاطان ایلام اشاره و عنوان شد تولیدیها ایلام به جهت کیفیت در دوخت و قیمت پایین در شهرهای بزرگ مطرح بوده و سفارش کار دارند اما تا کی دوخت و دوز برای ایلام باشد و سود حاصل از آن به جیب کلان شهرها برود. جالبتر آنکه همان محصول تولید شده پس از تهران با قیمتهای چندین برابری به استان برمیگردد.
یکی از تولیدکنندگان پوشاک نیز گفت: هر چند کیفیت دوخت ایلام مورد پذیرش است اما در خود استان مقبولیتی نداریم و به عنوان نمونه سفارش لباسهای بیمارستان در این شرایط کرونایی و وضعیت نامناسب اقتصادی خانوارهای بدسرپرست و بی سرپرست به تهران داده میشود و با هزینههای بالاتر از تولیدیهای ایلام وارد استان میشود در حالی که تمام تجهیزات مربوط به دوخت لباس بیمارستانی در ایلام وجود دارد.
همچنین در این نشست، راهحل و راهکارهای خروج از این وضعیت تولید پوشاک مطرح شد و در نهایت پیشرانهای مشاغل خانگی خود را نیازمند مشاورههای تخصصی در زمینه بازاریابی، فروش محصول و برندسازی دانستند.
نظر شما :