به همت مرکز نوآوری و شتابدهی جوانان استان ایلام برگزار شد:

اجرای بوت کمپ کارآفرینی و خلاقیت ویژه سازمان‌های مردم نهاد استان ایلام

۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۸:۲۴ کد : ۳۴۷۹۶ تجاری سازی فناوری و اشتغال
به همت مرکز نوآوری و شتابدهی جوانان استان ایلام، بوت کمپ کارآفرینی و خلاقیت ویژه‌ی سازمان‌های مردم نهاد در روزهای ۱۹ و ۲۰ مردادماه برگزار شد
اجرای بوت کمپ کارآفرینی و خلاقیت ویژه سازمان‌های مردم نهاد استان ایلام

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام؛ در آیین افتتاحیه‌ی این بوت کمپ که به صورت مجازی برگزار شد «محمدرضا تردست» در خصوص نقش سازمان‌های مردم نهاد در بحث اشتغال، گفت: یکی از فعالیت‌های جدی سازمان‌های مردم نهاد در کنار فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ادبی، زنان، زیست محیطی و غیره، توجه به مقوله کارآفرینی و ایجاد شغل با تاکید بر مناطق حاشیه‌ای و کمتر برخوردار است.

معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام افزود: از وظایف ما دولتی‌ها در کنار سازمان‌های مردم نهاد، اخذ مجوز، توانمند سازی و حمایت‌های مالی و معنوی از ایده‌های جوانان در ایجاد شغل است‌. البته پس از ورود سمن‌ها به این امر به عنوان گروه‌های غیر دولتی شاهد ایفای نقش بی‌بدیل آنها و ساماندهی جوانان جویای کار بودیم.

تردست با تاکید بر اینکه در راستای حمایت هدفمند از ایده‌های جوانان فعالیت‌های مشترکی با دانشگاه‌ها بخصوص با برگزاری استارتاپ‌های کشاورزی و آموزش‌های تخصصی اجرا کردیم، خاطر نشان کرد: براساس نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط سمن‌ها در مناطق دورست و حاشیه‌ای یکسری مهارت‌ها جهت آموزش احصاء گردید. که نتیجه آن آموزش هزار نفر در مهارت‌های خاص و تشکیل تعاونی‌ها با همکاری دفتر تعاونی ریاست جمهوری در راستای تسهیل و ایجاد شغل در بین جوانان ساکن در روستاهای مرزی بود.

وی با اشاره به اینکه سازمان‌های مردم نهاد از جنس مردم بوده و با اشراف بر مباحث و متعهدانه فعالیت‌های حوزه‌ی اشتغال را بهتر از بخش دولتی پیگیری می‌کنند، تصریح کرد: ماهیت سمن‌ها همین است و خوشبختانه با هزینه‌های حداقلی و در بازده زمانی کمتری درصد بالایی از فارغ التحصیلان بیکار را شناسایی و با آموزش مهارت‌های مورد تقاضا در ایجاد شغل نقش آفرینی کردند.

در ادامه دکتر «غلامرضا حسینی» رییس جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام بر وجود تغییرات با سرعت فزاینده در عصر کنونی اشاره کرد و گفت: اعمال تغییرات و حرکت از سنت به مدرنیته باعث شده مرزها از بین رفته و جهانی شدن بر ساختارهای مختلف بویژه شغل‌ها موثر باشد.

وی با تاکید بر اینکه علم آموزی و داشتن سواد پایه برای پیشرفت کافی نیست،  افزود: دانش باید با نوآوری، خلاقیت و پشتکار همراه باشد تا به موفقیت دست یافت.

عضو هیئت علمی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی یادآوری کرد: یکی از مولفه‌های اکوسیستم کارآفرینی تاکید بر بومی‌سازی مشاغل است بدین معنا که اگر توان خلق شغل جدید را نداریم ولی می‌توان با دانایی، خلاقیت و نوآوری یک کسب و کار جدید متناسب با محیط ایجاد کرد.

حسینی در ادامه به سنتی اداره کردن بعضی مشاغل اشاره کرد و گفت: باید فرصت‌های جدید را خلق کرد و مهارت‌های متناسب با آن را آموخت. نیاز به استفاده درست از فضای مجازی است به عنوان نمونه در پاندومی کرونا دیدیم که بسیاری از مشاغل آسیب دیدند ولی تعداد قابل توجهی نیز  بازاریابی دیجیتال را سرلوحه‌ی کسب و کار خود قرار دادند و با تجهیز شدن به علم مرتبط فرصت نوینی را ایجاد و اقدام به بومی سازی کردند.

وی با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد در محیط‌های روستائی اقدام به آموزش و مهارت آموزی کرده‌اند، تصریح کرد: روستاها، شهرهای آینده هستند و هدف دولت سرمایه‌گذاری در روستاها در جهت مقابله با مهاجرت است بنابراین نیاز به ایجاد کارگاه‌های کوچک با تاکید بر شغل‌های نوین همچون گردشگری است.

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام افزود: برای ماندگاری در بازار رقابت نیاز به بروزرسانی محصول هست و در این راه باید از تکنولوژی زمانه بهره برد بنابراین در برگزاری‌ استارتاپ‌ها باید به سمت ایجاد کسب و کارهای نو و بومی‌سازی آنها رفت.

این رویداد دو روزه در محورهایی همچون کارآفرینی در حوزه گردشگری سلامت و کشاورزی، استعدادیابی، مهارت‌سنجی و مهارت آموزی، کسب و کارهای اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ و کارآفرینی اجتماعی در قالب کارگاه‌های مجازی، مشاوره و گفتگو با کارآفرینان موفق و همچنین ارائه ایده و انتخاب ایده‌های برتر در روز دوم به کار خود پایان خواهد داد.

text to speech icon

نظر شما :