مدیر اشتغال جهاددانشگاهی ایلام:

طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، بسیاری از مشاغل را احیاء می‌کند

۰۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۴:۴۵ کد : ۲۷۲۵۸ تجاری سازی فناوری و اشتغال
مدیر اشتغال جهاددانشگاهی ایلام گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توسط جهاددانشگاهی در حال اجراست مشاغل خانگی را احیاء می‌کند.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، بسیاری از مشاغل را احیاء می‌کند

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام «یونس میرزایی»  اظهار کرد: بر اساس تعریف رسمی آن دسته از فعالیت‌هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار، بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل می‌گیرد و به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از بهترین راه‌های کسب درآمد و مبارزه با معضل بیکاری به خصوص در جوانان انتخاب مشاغل خانگی است، تصریح کرد:اگر از یک منظر کلی تر به موضوع بنگریم و با رویکردی توسعه گرایانه مقوله اشتغال و کارآفرینی را تحلیل کنیم اهمیت مشاغل خرد و خانگی برجسته تر خواهد شد. از این منظر اساساً سنگ بنا و اساس شکل‌گیری صنایع و توسعه بسیاری از کشورهای ثروتمند مشاغل خرد بوده است.

مدیراشتغال جهاددانشگاهی ایلام با تاکید بر اینکه نکته چالش‌برانگیز و از عوامل اصلی توفیق و یا شکست هر کسب و کار نحوه و کیفیت راه اندازی یک فعالیت اقتصادی است، ادامه داد:  تمام بنگاه‌های اقتصادی از کوچک ترین آنها تا بزرگترینشان نیازمند سرمایه اولیه هستند.

میرزایی گفت: دسترسی به سرمایه موجب استفاده از فرصت های رشد در شرایط خوب اقتصادی می‌شود و در مواجهه با شرایط بد اقتصادی امکان بقا و ادامه حیات شرکت را فراهم می‌کند. اولین موردی که افراد هنگام نیاز به سرمایه به آن می اندیشند بانکها و تامین سرمایه از طریق استقراض و دریافت تسهیلات از بانک است این در حالی است که این روش نه تنها بهترین روش نیست بلکه در بیشتر موارد بسیار چالش برانگیز بوده و بعضاً از عوامل شکست برخی کسب و کارهای نوپا است.

وی  ادامه داد: به عنوان مثال اگر شرکتی کوچک، جوان و یا دارای محصولات نامتعارف باشد و یا در صنعت ناشناخته‌ای فعالیت داشته باشد بانک‌ها به آن اعتبار نخواهند داد. بانک‌ها بسته به شرایط مختلف اقتصادی معیارهای اعطای اعتبارات خود را تغییر می‌دهند و  بسته به شرایط در انتخاب صنایعی که به آنها وام می‌دهند نیز تجدیدنظر می‌کنند.

مدیراشتغال جهاددانشگاهی ایلام تصریح کرد: بانک ها همچنین برای شرکت‌های وام‌گیرنده محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کنند و با این حال بدون تأمین مالی کافی کسب و کارهای نوپا هرگز به موفقیت نخواهند رسید و کمبود سرمایه‌گذاری موجب بسیاری از شکست‌ها در کسب و کار جدید محسوب می‌شود،  از این روی می‌توان طیف گسترده‌ای از منابع تأمین مالی (با امکان‌پذیری و درصد ریسک گوناگون) در دسترس کارآفرینان قرار داد.

میرزایی تصریح کرد: هرچند منابع تامین مالی برای راه اندازی یک کسب و کار نوپا شامل منابع تأمین مالی شخصی ، منابع تأمین مالی داخلی،  منابع تأمین مالی از طریق سرمایه (حقوق صاحبان سهام) و  منابع تأمین مالی از طریق بدهی است اما متاسفانه رویکرد غالب در کشور ما تاکید و اتکاء کامل به منابع استقراضی و تسهیلات بوده است که در سالهای اخیر علاوه بر افزایش سرسام آور تورم خود از موانع رونق تولید بوده است.

وی تاکید کرد: الگوی نوین مشاغل خانگی را با کارفرمایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گامی ماندگار برای حل این مشکلات است و نتایج آن در آینده‌ی نه چندان دور در اشتغال‌زایی استان‌ها خود را نشان خواهد داد.

text to speech icon

نظر شما :