در یک واحد فناور مستقر جهاددانشگاهی در حال انجام است

تولید داروهای پوستی با گیاهان دارویی بومی استان ایلام

۰۴ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۱۶ کد : ۳۳۸۷۰ تجاری سازی فناوری و اشتغال
مدیر یک واحد فناور مرکز رشد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد ایلام گفت: استفاده از گیاهان دارویی بومی در ترکیب داروها علاوه بر تاثیرگذاری ماندگار، هزینه‌ی کمتری هم در قیمت تمام شده محصول دارد.
تولید داروهای پوستی با گیاهان دارویی بومی استان ایلام

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام؛ پریسا شیرخانی اظهار کرد: در واحد فناور شرکت بهینه سیستم صنایع ایلام، بر پایه‌ی گیاهان دارویی بومی استان اقدام به تولید صابون، کِرم، شامپو، مایع ظرف‌شویی و دست‌شویی شده و  در حال طی کردن مراحل اخذ مجوز برای ورود به بازار تولید هستیم.

این کارشناس ارشد رشته شیمی آلی با تاکید بر اینکه استفاده از محصولات شیمیایی در ترکیب داروها زودبازده بوده اما تاثیر آنها مقطعی است، افزود: گیاهان دارویی باید در مدت زمان طولانی‌تری مورد استفاده قرار گیرند اما تاثیرات بر جای مانده ماندگارتر و سالم‌تر خواهد بود و البته هزینه‌ی چنین داروهایی نسبت به نوع شیمیایی آن بسیار کمتر است.

وی با اشاره به اینکه هدف از بکارگیری گیاهان دارویی سلامتی پوست و ترمیم ضایعه‌های پوستی است، خاطر نشان کرد: ابتدا به دنبال تهیه کِرم و صابون با بهره‌گیری از موکوس حلزون بودیم اما این امر نیازمند دستگاه و تجهیزات با سرمایه بالا بود به همین جهت به سمت استفاده از گیاهان دارویی رفتیم.

شیرخانی به تدوین کتاب «جداسازی و آنالیز شیمیایی گیاهان دارویی» با همکاری دکتر علیرضا طاهری اشاره کرد و گفت: این کتاب بیشتر جنبه‌ی درسی دارد و برای تولید محتوای آن، گیاهان دارویی بومی استان را در واکنش‌های شیمیایی و ترکیب‌های دارویی مورد آنالیز قرار داده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در کتاب مذکور شش گونه گیاه دارویی استان با عنوان‌های آویشن، باریجه، بومادران، شیرین بیان، صبر (آلوئه‌ورا) و تشنه‌داری مورد تحقیق قرار گرفته و محصولات ساخته شده ترکیبی از چندین گیاه نامبرده است.

مدیر این واحد فناور گفت: ۶۰ درصد این محصولات گیاهی بوده و با هدف کاهش عوارض محصولات شیمیایی مورد استفاده قرار گرفته است.

شیرخانی در بحث بازاریابی و فروش به مرز مهران و کشور عراق با توجه به مناسبات فرهنگی و اجتماعی اشاره و تصریح کرد: محصولات تولید شده را با هدف میزان تاثیرگذاری در اقلیم‌های دیگر در کشور عراق آزمایش کردم و تاثیرات مثبت داروها مانند نتایج گرفته شده در استان بود.

وی با بیان اینکه هزینه و قیمت تمام شده محصولات دارویی به دلیل بومی بودن مواد اولیه بسیار ارزان‌تر از قیمت محصولات موجود در بازار است، تاکید کرد: کارآفرین در ابتدای طرح نیازمند حمایت و بازاریابی محصولات و البته کوتاه‌تر شدن پروسه دریافت و اخذ مجوز است چه بسی نخبگان و فارغ‌التحصیلانی که قصد کارآفرینی دارند ولی به دلیل طولانی شدن پروسه‌های اداری مجوز آن را رها می‌کنند. البته کارآفرین نیازمند تسهیلات بلندمدت نیز هست.

text to speech icon

( ۱ )

نظر شما :